Wat is de sterkste starter Pokémon in Pokémon Quest?

Pokemon quest starter pokemon

Welke Pokémon kan ik het beste kiezen als starter in Pokémon Quest? Dat is misschien wel de meest gestelde vraag van deze maand.

Pokémon trainers opgelet: In deze blog leggen we je uit wat de sterkste starter is. Succes!

In Pokémon Quest kun je alle Pokémon uit de eerste generatie vangen. Wanneer je met het spel begint heb je de keuze uit een vijftal Pokémon.

Je gaat het met deze Pokémon opnemen tegen diverse andere Pokémon in verschillende waves. Ben jij benieuwd welke Pokémon je allemaal moet verslaan voordat je bij Mewtwo bent? Bekijk dan de meest uitgebreide Nederlandse Pokémon Quest Handleiding.

Welke starter moet ik kiezen?

Bij Pokémon Quest neem jij het samen met je starter en twee andere Pokémon op tegen andere Pokémon. Iedere starter heeft zijn eigen kwaliteiten.

Hieronder zie je de basisstatistieken van de 5-start Pokémon in Pokemon Quest:

  • Charmander : ATK-126, HP-76
  • Bulbasaur : ATK-76, HP-126
  • Squirtle : ATK-101, HP-101
  • Pikachu : ATK-131, HP-71
  • Eevee : ATK-101, HP-101

Op basis van de eerste paar missies maakt het niet heel veel uit welke starter jij gaat kiezen. Zo hebben alle Pokémon wel een speciale reden om te kiezen.

Bulbasaur

Dit is de beste keuze als je goed wilt verdedingen. Bulbasaur is in staan om zichzelf op te knappen gedurende een gevecht. Dit betekent dat hij minder snel uitgeput zal raken.

Charmander

Charmander is de sterkste starter Pokémon in Pokemon Quest. Met zijn Fire Spin kan Charmander het leven van zijn tegenstanders enorm zuur maken.

Squirtle

Squirtle is misschien wel de tofste Pokémon. Iedere Pokémon trainer heeft een zwak voor Squirtle sinds hij zijn Squirtle-gang heeft verlaten om zich aan te sluiten bij Ash in de tv-serie. Squirtle heeft goede water-aanvallen en zal uitgroeien tot een echte machine, genaamd Blastoise.

Daarnaast heb je nog de keuze uit Pikachu en Eevee.

Eevee

Met name van Eevee kun jij in het begin veel plezier hebben. Je kunt tijdens de expedities bonuspunten ontvangen wanneer je kiest voor een Pokémon met het ‘normale type’. Eevee is zo’n Pokémon.

Wanneer je kiest voor Eevee kun je ervan uit gaan dat de eerste helft van het spel een stuk gemakkelijker zal gaan. Dit heeft als voordeel dat je sneller levels uitspeelt.

Pikachu

Wil jij net als Ash samen met Pikachu de wereld veroveren? Dan moet jij kiezen voor deze elektrische Pokémon. Wij raden aan om niet voor Pikachu te gaan in de beginfase.

Je kunt namelijk eenvoudig een Pikachu lokken tijdens het koken in het spel. Bekijk de receptenpagina om te kijken welke recepten jij in de pan moet gooien om een Pikachu te lokken in jouw kamp.

Conclusie:

Charmander is de sterkste pokémon van de 5. Dat is dan ook de reden dat wij voor Charmander zijn gegaan. Charmander zal op level 36 evolueren in een Charizard.

Ben jij nog niet overtuigd? Bekijk dan de onderstaande handleidingen, misschien helpen deze jouw keuze makkelijker te maken!

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *