Wanneer kies je de Auto-Set button in Pokémon Quest?

auto-set button in Pokemon quest

Je hebt hem vast al wel gezien. Er bestaat een Auto-Set knop in Pokémon Quest. Nu vraag jij je natuurlijk af: Wat moet ik met de Auto-Set knop doen?

Dat hangt er vanaf! Je kunt de Auto-Set knop inzetten op verschillende plekken in het spel. Wij behandelen ze allemaal in dit blog. Hieronder lees je alles over de automatische instellingen binnen Pokémon Quest.

Auto-set in Expedities Pokémon Quest

Wanneer je op pad gaat voor een expeditie kun je twee dingen doen. Je kiest ervoor zelf te vechten met de Pokémon die je tegenkomt op je pad. Of je kiest voor de Auto-set knop.

Wanneer jouw Pokémon erg sterk zijn en flink in het voordeel zijn ten opzichte van je tegenstanders dan kun je met een gerust hart de automatische knop indrukken. Je Pokémon zullen het gevecht voor je oppakken en jij kunt bijvoorbeeld even naar het toilet, drinken inschenken of praten met je vriend(in).

auto-set button in Pokemon quest

Op de Pokémon Switch zie je links de Auto-functie tijdens je expedities.

Toch is de auto-set knop niet altijd even handig. De auto-set knop houdt namelijk weinig tot geen rekening met het type-tegenstander dat je hebt én ook niet met de aanvallen die jouw Pokémon ter beschikking heeft.

Stel je voor dat je een Pokémon hebt met de aanval Blizzard en Flash. In het geval van de automatische setting kan het zomaar zijn dat je een niet-krachtige aanval als Flash continu uitvoert.

Dit kan één van de redenen zijn waarom dat jij gevechten zult verliezen tegen sterkere Pokémon. Wij raden dan ook aan deze automatische instelling te gebruiken wanneer jouw team véél krachtiger is dan je tegenstander.

Zelf gevechten uitvoeren levert je vaak een grotere winstkans op doordat je zelf vaak voor aanvallen gaat met de hoogste ATK.

Wist je dat: De auto-set knop is geïntroduceerd voor de Nintendo Switch. Pokémons verslaan zonder touchscreen zoals je iPhone of Samsung is daarop namelijk een stukje lastiger met name door het gebruiksgemak. De Joy-Cons zijn net wat minder snel!

Auto-set samenstelling team voor Pokémon Quest

Je kunt ook de auto-set optie gebruiken wanneer je je Pokémon sterker aan het maken bent. Je kunt je Pokémon, zoals je misschien wel weel, sterker maken door expedities te doen, of te trainen. Met natuurlijk het ultieme gevolg dat je Pokémon een level groeit of zelfs evolueert.

Naast het trainen van je Pokémon kun je ervoor kiezen om je Pokémon extra Power-Stones of HP te geven door middel van de blauwe hartjes.

Je auto-set functie zal altijd kiezen voor de hoogste waarde van alle ‘vrije’ stenen. Toch kan dit niet altijd even handig zijn.

De auto-set knop binnen Pokémon Quest houdt namelijk geen rekening met de extra functies die deze stenen kunnen hebben. Denk aan:

  • Minder wachttijd tijdens aanvallen
  • Extra kracht voor je buddies
  • Of extra power als ‘Critical hit’.

Bekijk dus altijd of er geen stenen over zijn gebleven die stiekem nét wat beter zijn dan die ene met net wat meer HP of ATK.

Ik hoop je weer geholpen te hebben en je vraag beantwoord te hebben.

Benieuwd tegen wie je het nog allemaal op moet nemen? Bekijk dan de complete Pokémon handleiding.

Auto-set optie in recepten

Deze optie raden wij sowieso af. Je kunt namelijk véél beter koken op basis van recepten om zo jouw lievelings Pokémon te vinden. Wist je dat je met verschillende ingrediënten en recepten dus ook andere Pokémons aantrekt. Zo is de kans groot dat wanneer jij gele ingrediënten in de pan gooit, dat er ook gele Pokémon op je af zullen komen.

Denk aan een Pikachu of een Bellsprout.

Wil je weten welke gerechten je het beste kunt bereiden per type Pokémon? Bekijk dan de handleiding: Koken in Pokémon Quest, daar vind je de beste recepten die jou ongetwijfeld zullen helpen bij het vangen van alle Pokémon in het spel.

auto-set koken pokemon quest

Rechts in beeld de auto-functies op de Nintendo Switch.

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *