Hoe aanval ontwijken in Pokémon Quest?

pokemon quest verdedigen

Een aanval ontwijken in Pokémon Quest is essentieel om een overwinning uit het vuur te slepen. Samen met jouw team neem je het vaak op tegen enorm sterke Pokémon. De Boss Pokémon is vaak van een ander niveau, waardoor je er waarschijnlijk een sik van krijg en iedere keer opnieuw moet beginnen.

Er is een oplossing. In dit blog gaan we in op vragen: Hoe ontwijk je een aanval in Pokémon Quest?

Verdedigen in Pokémon Quest

Je kunt met de zogenaamde ‘spreidingsknop’ ervoor zorgen dat jouw team zich opsplitsen tijdens de expeditie. Zie onderstaande afbeelding waar je deze kunt vinden.

pokemon quest verdedigen

Links zie je de Pokémon Spreidingsknop. 

Wanneer je op de spreidingsknop dus gaan je Pokémon allemaal een andere richting op. Maar waarom zou je dat doen?

  • Ontwijk een aanval van de tegenstander

Wanneer een sterke ‘baas-Pokémon’ of Boss een sterke aanval wilt uitvoeren kun je het beste op de spreidingsknop drukken. Jouw Pokémon gaan dan allemaal een andere kant op.

Bonus-Tip: Erg handig wanneer bijvoorbeeld Koffing zichzelf wilt opblazen. Hierdoor raken jouw Pokémon niet beschadigd en is Koffing zelf wél uitgeschakeld!

Wanneer je op de knop moet drukken is soms gokken. In sommige gevallen zie je wanneer een Pokémon een aanval gaat plaatsen.

  • Wachten op een maatje

Je kent het wel. Je begint de strijd met zijn drieën maar al snel verlies je een Pokémon. Hierdoor sta je met een Pokémon minder te vechten wat de kans van slagen er niet groter op maakt.

Wanneer je ziet dat je het waarschijnlijk niet gaat redden is het aan te raden om de spreidingsknop (indien mogelijk) te gebruiken. Hierdoor geef je jouw Pokemon die in gevecht zijn even lucht en is de kans groter dat jouw Pokémon die K.O. is geslagen jouw team weer kan joinen.

  • Herstellen van HP

Wanneer je net een gevecht hebt afgerond dien je soms even een aantal seconden te lopen naar de volgende ‘wave’ met Pokémon. Klik zo vaak mogelijk op de spreidingsbutton. Hierdoor win je wat extra tijd doordat jouw niet direct op zijn nieuwe target afgaat. Zij zullen nét wat meer herstellen waardoor dit nét dat extra HP kan geven waardoor jij deze battle wél wint!

Bekijk ook welke Power en Move Stones enorm handig zijn tijdens je Battle!

Bonus tip: Lees ook de blog: Zo evolueren jouw Pokémon Sneller in Pokémon Quest!

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *