Pokémon Quest Review

Pokemon quest review

Geen enkele Pokemon liefhebber zag de release van Pokemon Quest op Nintendo Switch aankomen.  Best gek wanneer je je bedenkt dat het misschien wel het eerste grote volledig gratis te spelen game op de console Nintendo Switch is.

Wij schreven de eerste review van Nederland!

Wanneer je heel kort kijkt denk je misschien: Wat is dit nu weer?

Maar Nintendo Quest is een spel die is weggelegd voor de échte Pokémon liefhebber. We nemen je mee op een reis vol ontdekkingen!

Pokémon X, Ik kies jou!

Je begint het spel op Tumblecube Island, een eilandje waar Pokémon in blokachtige vormen verschijnen en vrij rondlopen, klaar om zonder enige twijfel elkaar in elkaar te slaan.

Je mag kiezen uit één van de vijf starter-Pokemon. Bulbasaur, Charmender, Squirtle, Pikachu en Eevee, en je wordt vervolgens in je eerste gevechtsfase gegooid. Na jouw keuze begint direct een gevecht!

Dit kan tot frustrerende momenten leiden waarbij een van je gekozen teamleden beslist om het alleen tegen drie vijanden op te nemen, en er is geen directe actie die je kunt ondernemen om ze tegen hun idiote acties te beschermen.

Pokemon quest review

Pokemon Quest lijkt op Minecraft met zijn blokkige interface.

Pikachu, gebruik Thunderbolt!

De kern van het spel gaat erom om je team te verbeteren, hun statistieken te verbeteren en nieuwe Pokemon te vangen om jou te helpen.

Dit kun je doen door ingrediënten te verzamelen, te koken in een gigantische pot en een heerlijke maaltijd te koken. Dit zorgt ervoor dat de Pokémon op jouw af zullen komen als warme broodjes.

Het spel stimuleert je om verschillende levels te blijven voltooien, voordat de maaltijd op is. Dit zorgt ervoor dat je wilt blijven spelen en het maximale eruit wilt halen.

Binnen enkele minuten ben je de baas van je team, maak jij de perfecte samenstelling klaar en proef je een aantal maaltijdcombinaties om verschillende Pokemon aan te trekken. Dát is waar de game echt schittert!

pokemon quest review 2

Eerste indruk Pokémon Quest

Mijn eerste indruk is dat Pokémon Quest enorm verslavend werkt. Je wilt zo snel mogelijk door naar de volgende levels en Pokémons verslaan.

Er is zelfs een automatische functie, waarbij je zelf niet de gevechten uit hoef te voeren. Dit raad ik echter niet aan om te doen, naarmate de levels moeilijker worden zul je zien dat je zelf de meest effectieve aanvallen wilt kiezen.

Zo wil je bijvoorbeeld met Charmander een vuur-aanval verrichten tegen een gras Pokémon om het maximale resultaat te behalen. Zet je de aanvallen in op automatisch dan wilt jouw team nog wel eens aanvallen doen die niet ‘super effectief’ zijn.

Kortom: een leuke eerste indruk en zeker de moeite waard om te spelen!

Je zult het spel zelf gratis moeten downloaden.

Dit kan nu al op de Nintendo Switch en eind juni kun je het spel ook op de iOs en Android telefoon downloaden.

 

Samenvatting
Data van review
Reviewed Item
Pokemon Quest
Onze Rating
51star1star1star1star1star

Facebook reacties

2 Replies to “Pokémon Quest Review”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *